Reabilitarea zidăriei cu tencuieli de restaurare

Atunci când zidăria este doar puţin umedă, este suficientă de multe ori o restaurare cu KÖSTER Restoration Plasters - mortare de restaurare (macroporoase), pentru a usca peretele şi a stopa viitoarele stricăciuni ce ar putea apărea. În acest caz, vechea tencuială trebuie îndepărtată de pe perete şi rosturile curăţate. Toate particulele trebuie îndepărtate pentru a oferi o suprafaţă portantă şi absorbantă, cu porii deschişi. Amorsarea cu KÖSTER Polysil TG 500 pregăteşte optim zidăria în vederea aplicării KÖSTER Restoration Plasters - mortar de restaurare. KÖSTER Polysil TG 500 întăreşte stratul suport şi reduce mobilitatea sărurilor minerale. Reparaţia zidăriei este efectuată cu mortarul de reparaţii KÖSTER Plus.

Înaintea aplicării stratului principal de tencuială, o soluţie realizată din KÖSTER Restoration Plasters - mortar de restaurare mixat cu KÖSTER SB emulsie de lipire, este aplicată pentru a oferi o suprafaţă mai mare de acoperire şi pentru a asigura o fixare optimă. KÖSTER Mortar de restaurare permite zidăriei să se usuce fără a se deteriora. KÖSTER mortar de restaurare este deschis la difuzia vaporilor de apă şi este hidrofob. Sărurile minerale rămase în perete sunt absorbite de această tencuială, astfel încât sărurile nu vor înflori la suprafaţă şi nu vor produce pagube tencuielii, respectiv vopselei.

KÖSTER Restoration Plasters – mortar de restaurare este disponibil în diferite variante (gri, alb, rapid şi uşor). KÖSTER Restoration Plasters White mortar de restaurare alb este folosit adesea la clădirile vechi, fără o vopsire ulterioară. KÖSTER Fine Plaster – masă fină de şpaclu, creează o suprafaţă foarte netedă şi poate fi aplicat atunci când se doreşte atingerea unui finisaj deosebit. KÖSTER Restoration Plasters – tencuială de restaurare poate fi vopsită numai cu vopsea deschisă la difuzia vaporilor de apă, cum ar fi KÖSTER Silicon Vopsea White - Vopsea albă siliconică sau KÖSTER MF1.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America