Impermeabilizarea sub placa de fundare/radier

Un sistem complet de impermeabilizare în construcţiile noi include şi hidroizolarea radierului/ plăcii de fundare. Comparativ cu aplicarea pe partea de sus a radierului, instalarea stratului impermeabil sub placa de fundare, o păstrează pe aceasta uscată şi betonul oferă o izolare termică mai bună.

În primul rând, o amorsă cum ar fi KÖSTER Polysil TG 500 va fi aplicată pe substratul curat, portant şi solid. KÖSTER Polysil TG 500 este o amorsă standard, care blochează sărurile minerale existente în substrat, îl întăreşte şi oferă o aderenţă mai bună între hidroizolatie şi stratul suport.

Stratul principal de hidroizolatie se face din KÖSTER Deuxan 2C care se aplică în două straturi şi Fibra de Sticlă KÖSTER, înglobată în primul strat încă proaspăt. În general se recomandă încorporarea Fibrei de Sticlă KÖSTER între straturi, deoarece oferă un control facil al grosimii stratului şi absoarbe forţele create de mişcările clădirii.

Înaintea turnării radierului/plăcii de fundare, folia PE este instalată în două straturi pentru a acţiona ca un strat de alunecare între materialele hidroizolante şi beton. Stratul hidroizolant trebuie protejat, de exemplu, printr-un strat de beton nearmat. Hidroizolaţia verticală este conectată la stratul lateral hidroizolant sub radier. Se va face o scafă din KÖSTER Deuxan 2C în zona de contact sau va fi folosit “KÖSTER KSK Triangular Ribbon”.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America