Hidroizolarea penetrarilor de cabluri si tevi

1 Penetrare

2 Sustinere

3 Hidroizolare
KÖSTER KB-Flex 200 Pasta de Etansare
4 Strat de protectie
KÖSTER KB-Fix 5

Penetrarile de cabluri si tevi, cum ar fi cablurile electrice, tevi de apa si cablurile de date, trebuie sa fie impermeabile permanent si securizat impotriva apei penetrabile. De obicei, se folosesc mortare rigide sau spume care îimpiedică instalarea altor cabluri.

Utilizarea KÖSTER KB-Flex 200, un material din plastic permanent, este o modalitate robusta si usoara de hidroizolare a penetrarilor, permitand in acelasi timp instalarea unor cabluri ulterioare. Materialul permite miscarile cablului, nu se rupe si este rezistent permanent impotriva substantelor uzuale gasite in sol si in apele subterane.

Inainte de a aplica materialul, substratul trebuie sa fie curat si fara particule libere. Substratul poate fi uscat, ud sau umed. In cazurile de apa sub presiune, se instaleaza un suport in penetrare la o adancime corespunzatoare adancimii de instalare (1,5: 1 / Lungime x Grosime) utilizand o spuma PU comuna. Este important sa va asigurati ca toate golurile sunt umplute in timpul instalarii. In cele din urma, materialul de etansare este incastrat aproximativ la 1 cm de suprafata peretelui, ca protectie impotriva deteriorarii mecanice si pentru a asigura pozitia cablurilor.

KÖSTER KB-Flex 200 are o aderenta buna la toate materialele de constructie utilizate in mod obisnuit, cum ar fi betonul, zidarie, mortar, tencuieli, caramizi si toate celelalte materiale de constructie minerala, precum si ceramica, PVC, polietilena si polipropilena. Nu este necasar amorsa.

Respectati intotdeauna informatiile din Fisa Tehnica respectiva.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America