Hidroizolarea piscinelor

Hidroizolarea piscinelor
Hidroizolarea piscinelor are cateva cerinte unice. Nu numai ca trebuie sa ofere un substrat adecvat pentru linerele piscinelor, vopselelor elastomerice sau a placajelor, dar trebuie sa reziste atat la presiunea laterala pozitiva a apei, cat si la presiunea negativa. Ar trebui sa aiba de asemenea capacitati de acoperire elastica a fisurilor, deoarece aceste structuri tind sa se aseze pana la stabilizare si sufera miscari constante la fiecare umplere si golire. Sistemul KÖSTER conceput si implementat pentru hidroizolarea piscinelor are un istoric lung de succes.
Sistemul este aplicat pe substraturi stabile si solide, precum si fara contaminari cu substante ce ar putea duce la o slaba aderenta la substrat. Ca amorsa se foloseste KÖSTER Polysil TG 500. Acesta intareste substratul si reduce mobilitatea sarurilor. Montarea unei scafe la jonctiunea perete-pardoseala se face cu mortarul KÖSTER WP pentru a preveni tensiunile in straturile ulterioare de hidroizolatie.
Hidroizolatia laterala negativa este realizata cu KÖSTER NB1 Grey. In cazul apei sub presiune, in momentul aplicarii hidroizolarea trebuie realizata cu Sistemul KÖSTER KD.
Hidroizolatia pe partea pozitiva se realizeaza cu sisteme ce acopera fisurile precum KÖSTER NB Elastic Grey sau KÖSTER NB 4000. Aceste materiale de hidroizolatie sunt rezistente la traficul pietonal si pot fi acoperite cu gresie. De asemenea au capacitatea de a crea o excelenta aderenta pe substraturile umede. Este recomandata instalarea unei plase de fibra de sticla KÖSTER intre primul si al doilea strat al sistemului de hidroizolatie elastica pentru a spori rezistenta la miscare.
Placarea poate fi realizata cu adezivul monocomponent flexibil KÖSTER BD Flexible Tile Adhesive.
Zonele unde sunt patrunderile tevilor sunt hidroizolate cu KÖSTER KB-Flex 200 si etansate cu KÖSTER KB-Fix 5.
Respectati instructiunile din fisa tehnica a materialelor.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America