W 221 025 - KÖSTER NB 1 Grey - NB 1 Gri

Sistem mineral de impermeabilizare pozitiva sau negativa impotriva apei cu presiune

KOSTER NB 1 Gri poate fi aplicat la constructii noi si pentru reparatii, pentru hidroizolatii orizontale si verticale ale betonului, zidariei sau tencuielilor pe baza de ciment, poate fi aplicat pe beton poros sau torcretat, in camere umede, bai, dusuri, subsoluri noi, in interiorul subsolurilor, in interiorul puturilor, elevatoarelor, tuneluri, ziduri de sprijin, pe plafoanele constructiilor ce prezinta infiltratii, rezervoare, silozuri, statii de epurare, camine, rezervoare de apa potabila, etc.

Exemple de aplicare:
- Impermeabilizare foarte eficienta cu materialele de constructii pe baza de bitum
Atunci cand se aplica un sistem de impermeabilizare combinat, din KOSTER NB 1 Gri si acoperiri bituminoase (KOSTER Bikuthan, KOSTER Deuxan sau KOSTER KBE Liquid Film), KOSTER NB 1 Grey poate fi aplicat direct pe zidaria fara goluri si rosturi. Dupa un timp de uscare de 24 de ore, stratul de bitum este pensulat, aplicat cu mistria ori pulverizat. Pregatirea substratului suport cu KOSTER NB 1 Gri creste semnificativ siguranta sistemului. Acesta fiind un strat de impermeabilizare suplimentar. Acesta previne miscarea apei in lateral si in acelasi timp functioneaza ca o hidroizolatie pe partea negativa in timpul fazei de constructie.

- Impermeabilizarea partii negative in caz de umiditate extinsa
Scurgerile de apa active sau prelingerile pe perete a apei pot fi oprite cu KOSTER KD Sistem. Materialul sfaramicios si praful trebuie curatat de pe suprafata de aplicare, rosturile trebuie curatate sau inchise la acelasi nivel cu KOSTER Mortar de reparatii . Dupa un timp de asteptare de circa 2 ore, suprafata ce urmeaza a fi impermeabilizata trebuie amorsata cu KOSTER Polysil TG 500 (Consum: minim 120 g /m², in cazul unui substrat foarte absorbant, pana la 250 g / m²). Dupa un timp de asteptare de 30 minute, se aplica primul strat de KOSTER NB 1 Gri (Consum: 1,5 kg / m²). Cand primul strat de KOSTER NB 1 Grey s-a intarit suficient astfel incat sa nu fie afectata aplicarea celui de al doilea strat, un al doilea strat de KOSTER NB 1 Grey se aplica (Consum: 1,5 kg / m²). intarirea finala se realizeaza prin aplicarea unui strat de KOSTER PolysilTG 500 (Consum: minim 250 g / m²).

Caracteristici:
KOSTER NB 1 Grey este o hidroizolatie minerala cu agenti de critalizare  capilara.  Acesta  poate  fi  folosit  pentru  hidroizolarea impotriva umiditatii solului, a apei cu presiune si a apei fara presiune. Hidroizolarea facuta cu KOSTER NB 1 Grey este caracterizata de o excelenta rezistenta la presiune si abraziune precum si o rezistenta chimica foarte buna. Aplicat ca strat de acoperire, KOSTER NB 1 Grey este absolut impermeabil la apa cu o presiune de pana la 13 bari. Datorita capacitatii de patrundere in elementul structural, slamul dezvolta o legatura stransa cu substratul, capilaritatea fiind astfel umpluta. In afara de intarirea hidraulica a amestecului de etansare, in interiorul  amestecului  se  produc  reactii  de  cristalizare  conferind capacitatea materialului de a reactiona cu un efect de autoinsanatosire (self healing) in cazul aparitiei de micro-fisuri.

Hidroizolarea cu KOSTER NB 1 Grey trebuie efectuata numai pe substraturi lipsite de fisuri care lucreaza (dinamice). Fisurile care lucreaza sunt considerate rosturi de constructie, acestea necesitand acoperire cu KOSTER Joint Tape, KOSTER Rasina pentru injectare sau KOSTER Joint Sealant FS. KOSTER SB-Bonding Emulsion confera materialului un grad mai ridicat de flexibilitate.

Avantaje:
- Hidroizolatii pe partea pozitiva sau negativa impotriva apei cu presiune
- Rezistent la cloruri, fosfati si sulfati
- Produs certificat pentru utilizarea in cazul apei potabile
- Patrunde in suprafata unde cristalizarea fixand hidroizolatia permanent de substrat 
- Nu contine ingrediente care sa produca efecte de coroziune
- Nu contine compusi organici volatili (COV/VOC) sau alte ingrediente daunatoare mediului inconjurator
- Functioneaza de asemenea in cazul aplicarii pe zidarie, substraturi foarte poroase cum ar fi beton torcretat, BCA sau klinker / zgura
- Substratul nu trebuie sa fie in permaneta ud pana la intarirea acestuia
- Inhiba miscarea sarurilor in substrat atunci cand este utilizat ca sistem impreuna cu KOSTER Polysil TG 500
- Aplicare usoara, durata lunga de lucrabilitate
- Aplicare fara intrerupere

Vizionaţi video aplicarea KÖSTER NB 1 Grey!

Consum: aprox. 2 - 4 kg/m²

Produse înrudite

Împachetare

25 kg bag (W 221 025)
 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America